Yhdistyksen toiminta

Terve Paino -yhdistyksen lähiajan toimintaa

loka 31, 2020

Yhdistyksen toiminta käynnistyi, kun kotisivumme avattiin huhtikuussa vuonna 2020.

Syksyn v. 2020 aikana:

Levitämme tietoa itsestämme eri tiedotuskanavien kautta suurelle yleisölle. Pyrimme siihen, että meistä kuulevat kaikki ne suomalaiset, jotka ovat huolissaan epäterveellisten ruokien ja juomien markkinoinnista lapsille ja nuorille.

Lähetimme kesäkuussa kansanedustajille ja muille kansanterveysasioista vastaaville päättäjille ja elokuussa sosiaali- ja terveysministerille (Anna-Kaisa Pekonen), valtiovarainministerille (Matti Vanhanen) ja opetusministeri Li Andersonille sekä avustajille kirjeen ja tiedotteen lihavuusepidemiasta.

Tavoite on, että jokainen heistä tietää Suomen ylipainotilanteen, mistä se johtuu sekä sen seuraukset suomalaisten terveydelle ja kansantaloudelle.

Terve paino – jokaisen oikeus, mutta miten? -verkkotilaisuus 24.8.2020 taltioitu

Ohjelma:
Avaus: Lihavuussairauksiin menehtyneet ovat aivan yhtä kuolleita kuin liikenneonnettomuuksien uhrit, Professori Pertti Mustajoki

Puheenvuorot:
Suomen ylipainotilanne (10 min), Kehittämispäällikkö Päivi Mäki
Löyhän ja tiukan syömisotteen ristipaineessa – saako enää laihduttaa? (15 min) FT, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen
”Syön olemattoman vähän, enkä laihdu?” Mikä selittää laihtumisen vaikeutta? (20 min) Professori Kirsi Pietiläinen
Mitä Suomessa pitäisi tehdä lihavuusepidemian hillitsemiseksi? (20 min) Professori Pertti Mustajoki

Kansalaiskysely yhteistyössä Yksi elämä -hankkeen järjestöjen ja SOSTE ry:n kanssa

Terve Paino ry:n aloitteesta yhteinen tutkimus suomalaisen väestön suhtautumisesta mm. epäterveellisten ruokien verotukseen ja lapsille suunnattuun markkinointiin on päätetty toteuttaa vuoden 2021 aikana. Tutkimustiedon perusteella saamme tehtyä entistä konkreettisempia kannanottoja suomalaisten painonhallintaan ja ruokaympäristöön liittyen, joiden tavoitteena on vaikuttaa julkisiin ja elinkeinoelämän terveyttä tukeviin päätöksiin.

Terve Paino haluaa tehdä laajasti yhteistyötä Suomen järjestökentän kanssa

Olemme alkusyksyn aikana olleet yhteydessä useisiin järjestöihin, jotka Suomessa työskentelevät kansanterveyden hyväksi: Lääkäriliitto, Syömishäiriöliitto, SOSTE, Yksi elämä -hanke ja Kuluttajaliitto. Jatkamme yhteistyön luomista edelleen kontaktoiden mm. Mannerheimin Lastensuojeluliittoa, potilasjärjestöjä  ja muita terveys- ja liikunta-alan järjestöjä. Yhteistyöllä on suurempi mahdollisuus saada poliittiset päättäjät toimimaan terveemmän ruokaympäristön puolesta. Lihavuusepidemian kokonaiskustannus uhkaa romuttaa koko kansantalouden. Kannustamme kaikkia suomalaisia, jotka pitävät tervettä painoa tärkeänä, liittymään jäseneksi. Vaihtoehtoina yksityishenkilöille ovat kannattajajäsenyys ja varsinainen jäsenyys sekä yhteisöille yhteisökannattajajäsenyys.

Lue tiedote päättäjille (pdf)

Yksi elämä verkkosivut

LIITY JÄSENEKSI

Onko sinusta oikein, että suurin osa lapsille markkinoidusta ruuasta on epäterveellistä?

Haluaisitko, että ruokakaupoissa makeiset, sokerijuomat, perunalastut yms. olisivat vähemmän houkuttelevia?

LIITY JÄSENEKSI 25€