Yhdistyksen toiminta

Terve Paino -yhdistyksen lähiajan toimintaa

huhti 20, 2020

Yhdistyksen toiminta käynnistyi, kun kotisivumme avattiin huhtikuun lopulla. Korona-epidemia muutti alkuperäisiä suunnitelmiamme, mutta emme suinkaan aio olla toimettomina.

Kesän v. 2020 aikana:

Levitämme tietoa itsestämme eri tiedotuskanavien kautta suurelle yleisölle. Pyrimme siihen, että meistä kuulevat kaikki ne suomalaiset, jotka ovat huolissaan epäterveellisten ruokien ja juomien markkinoinnista lapsille ja nuorille.

Lähetimme kesäkuussa kansanedustajille ja muille kansanterveysasioista vastaaville päättäjille laatimamme tiedotteen lihavuusepidemiasta. Tavoite on, että jokainen heistä tietää Suomen ylipainotilanteen, mistä se johtuu sekä sen seuraukset suomalaisten terveydelle ja kansantaloudelle.

Terve paino – jokaisen oikeus, mutta miten? -verkkotilaisuus
Verkkotilaisuudessa useat painonhallinnan asiantuntijat kertovat päivänpolttavista aiheista. Lopuksi mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.
Aika: ma 24.8.2020 klo 18.00 – 19.30
Linkki suoratoistoon ja tilaisuuden tallenteeseen.

Ohjelma:
Avaus klo 18.00: Lihavuussairauksiin menehtyneet ovat aivan yhtä kuolleita kuin liikenneonnettomuuksien uhrit,
Professori Pertti Mustajoki
18.05 Suomen ylipainotilanne, Kehittämispäällikkö Päivi Mäki
18.15 Löyhän ja tiukan syömisotteen ristipaineessa – saako enää laihduttaa? FT, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen
18.30 ”Syön olemattoman vähän, enkä laihdu?” Mikä selittää laihtumisen vaikeutta? Professori Kirsi Pietiläinen
18.50 Mitä Suomessa pitäisi tehdä lihavuusepidemian hillitsemiseksi? Professori Pertti Mustajoki
19.10 Keskustelu
19.30 Tilaisuus päättyy .

Ryhdymme valmistelemaan muita konkreettisia kannanottoja suomalaisten painonhallintaan ja ruokaympäristöön liittyvistä asioista, koskien sekä julkisia että elinkeinoelämän päätöksiä.

Olemme yhteydessä muihin järjestöihin, jotka Suomessa työskentelevät kansanterveyden hyväksi. Näitä ovat muun muassa SOSTE, Yksi elämä -hanke ja isot potilasjärjestöt  ja monet muut terveys- ja liikunta-alan järjestöt. Yhdessä toimien on suurempi mahdollisuus saada poliittiset päättäjät ymmärtämään, että on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin terveemmän ruokaympäristön puolesta. Lihavuusepidemian kokonaiskustannus on niin iso, että kansantalous uhkaa romuttua. Tarjoamme kaikille suomalaisille, jotka pitävät tervettä painoa tärkeänä, mahdollisuutta liittyä yhdistyksemme jäseneksi. Vaihtoehtoina yksityishenkilöille ovat kannattajajäsenyys ja varsinainen jäsenyys sekä yhteisöille yhteisökannattajajäsenyys.

Lue tiedote päättäjille (pdf)

Yksi elämä verkkosivut

LIITY JÄSENEKSI

Onko sinusta oikein, että suurin osa lapsille markkinoidusta ruuasta on epäterveellistä?

Haluaisitko, että ruokakaupoissa makeiset, sokerijuomat, perunalastut yms. olisivat vähemmän houkuttelevia?

LIITY JÄSENEKSI 25€