Yhdistyksen toiminta

Terve Paino lähiajan toimintaa

huhti 20, 2020

Yhdistyksen toiminta käynnistyi, kun kotisivumme avattiin huhtikuun lopulla. Korona-epidemia muutti alkuperäisiä suunnitelmiamme, mutta emme suinkaan aio olla toimettomina.

Kevään ja kesän v. 2020 aikana:

Levitämme tietoa itsestämme eri tiedotuskanavien kautta suurelle yleisölle. Pyrimme siihen, että meistä kuulevat kaikki ne suomalaiset, jotka ovat huolissaan epäterveellisten ruokien ja juomien markkinoinnista lapsille ja nuorille.

Lähetämme kansanedustajille ja muille kansanterveysasioista vastaaville päättäjille laatimamme tiedotteen lihavuusepidemiasta. Tavoite on, että jokainen heistä tietää Suomen ylipainotilanteen, mistä se johtuu sekä sen seuraukset suomalaisten terveydelle ja kansantaloudelle.

Toteutamme loppukesällä suoratoistettavan tilaisuuden, jossa tunnin aikana useat painonhallinnan asiantuntijat kertovat päivänpolttavista aiheista. Heidän esitystensä jälkeen puolen tunnin ajan keskustellaan esille nousseista aiheista.

Ryhdymme valmistelemaan muita konkreettisia kannanottoja suomalaisten painonhallintaan ja ruokaympäristöön liittyvistä asioista, koskien sekä julkisia että elinkeinoelämän päätöksiä.

Olemme yhteydessä muihin järjestöihin, jotka Suomessa työskentelevät kansanterveyden hyväksi. Näitä ovat muun muassa SOSTE, Yksi elämä -hanke ja isot potilasjärjestöt  ja monet muut terveys- ja liikunta-alan järjestöt. Yhdessä toimien on suurempi mahdollisuus saada poliittiset päättäjät ymmärtämään, että on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin terveemmän ruokaympäristön puolesta. Lihavuusepidemian kokonaiskustannus on niin iso, että kansantalous uhkaa romuttua. Tarjoamme kaikille suomalaisille, jotka pitävät tervettä painoa tärkeänä, mahdollisuutta liittyä yhdistyksemme jäseneksi. Vaihtoehtoina yksityishenkilöille ovat kannattajajäsenyys ja varsinainen jäsenyys sekä yhteisöille yhteisökannattajajäsenyys.

Lue tiedote päättäjille (pdf)

Yksi elämä verkkosivut

LIITY JÄSENEKSI

Onko sinusta oikein, että suurin osa lapsille markkinoidusta ruuasta on epäterveellistä?

Haluaisitko, että ruokakaupoissa makeiset, sokerijuomat, perunalastut yms. olisivat vähemmän houkuttelevia?

LIITY JÄSENEKSI 25€